Tænk bare: Perfinbilledet A./O.B. Perfinnummer 48, Aarhus og Omegns Bank: Ny førstedato: 12 år, tilbage i tiden, – det er et ordentlig ryk, – det er i sandhed ikke noget der sker så tit for et perfinbillede.

 

 

For stor størrelse, tryk på billedet

Et stempeldokument, her en veksel påsat et perforeret stempelmærke, – er måske nok ikke det helt store særsyn i den danske perfinverden, – men når datoen den 26. april 1949, som påskrevet denne nyfundne  veksel, – og ikke, at forglemme, også påskrevet på det påsatte stempelmærke her perforeret med perfinbilledet A./O.B. med perfinnummer A 48, brugt i regi af ”Aarhus og Omegns Bank” i forhold til den nuværende førstedato: 03. 1961, nævnt i perfinkataloget ”Danske perfiner For den seriøse samler” rykker denne førstedato næsten 12 år tilbage i tiden, – det er i sig selv meget bemærkelsesværdigt, 12 år, det er et ordentlig ryk, – det er i sandhed ikke noget der sker så tit for et perfinbillede.

Bemærk især de to afstemplinger på stempelmærket. Det bemærkelsesværdige her er at annulleringen er foretaget af to banker henholdsvis ”Aarhus og Omegns Bank” (øverst) og ”Privatbanken i Kjøbenhavn” (nederst) og det har naturligvis sin forklaring, nemlig historien om disse to bankers tilhørsforhold, – den kan der læses om her. TRYK HER:

Litteratur og Kilder

  • Aarhus Wiki – byhistorisk Wikipedia – Aarhus Stadsarkiv
  • Kenn Tarbensen og Nicolai Falberg Jensen, Torvehuse – Historien bag bygningerne på Store og Lille Torv i Aarhus.
  • Catalog of Scandinavian Revenue Stamps, Volume II. Denmark by Peter Poulsen Roskilde. Edited by Paul A. Nelson. Published by Scandinavian Philatelic Library of Southern California, Inc., with the Scandinavian Philatelic Foundation
  • Katalog: Danske perfiner For den seriøse samler af Jan Krolak

NB.: Som yderligere oplysning skal det her anføres, at der til dato ikke er fundet et eneste frimærke perforeret med dette perfinbillede A./O.B.

TAK: En stor tak til dig Palle Holm og tillykke med nyerhvervelsen, – denne dejlige og interessante opdatering 12 år tilbage i tiden, – denne nye førstedato, – denne dejlige dokumentation og for tilladelsen til at måtte bringe denne her på hjemmesiden

Redaktionen den 14. oktober 2022

PS.: For øvrigt er Palle Holms mangfoldige hjemmeside et besøg værd: TRYK HER: