For år tilbage stillede perfinsamler Ole Hansen, Valby undertegnede dette spørgsmål:
Har du Jan Krolak nogensinde set denne perforering før som sidder i en matrice, og som har siddet monteret i en perforator?
Hertil kunne jeg kun svare: Nej, det havde jeg ikke, men måske andre samlere har, og hermed er spørgsmålet givet videre til de samlere derude der læser dette.
Nu var Ole Hansen som jeg kendte ham et meget ihærdigt menneske, ikke mindst på det perforeringsmæssige område, og da perforeringen mindede om det noget mindre perforeringsbillede i udformningen, – det Malteserkort DFDS, Det Forende Dampskibs-Selskab A/S har brugt til at perforere Deres frimærker med landet over: København, Ålborg, Århus, Esbjerg og i Odense var det meget nærliggende for ham at rette henvendelse til selskabet, og her fik han det svar, – at dette store Malteserkors i sin tid var blevet brugt til annullering af checks, Fakturaer og til udrejsebilletter, ”aldrig til perforering af frimærker”. Desværre kunne årstallene for brugen af dette ikke oplyses!

 

Og Apropos: Hvis det forefindes, – og en samler eller flere samlere ligger inde med nogen af de ovenover nævnte dokumenter: Check, Faktura eller en udrejsebillet, og har interesse i at få at vist den eller disse dokumenter her på hjemmesiden – kontakt da venligst undertegnede via kommentar formularen herunder.

PÅ forhånd tak

Med venlig hilsen

Jan Krolak