Et flot farvelagt brevkort: C. ST. Eneret 3450 med et billede af Graabrødretorv som dette tog sig ud i året 1906.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagsiden af brevkortet skrevet i Hellerup den 12/7 1906 af en Hr. Axel Willumsen med en kommentar til den gigt Hr. Fasting havde fået pådraget sig, efterfulgt lidt om en tur til Norge, og sidst, en hilsen om god bedring. Afskrift  herunder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

Hellerup 12/7 1906

Kære Fasting!

Jeg haaber at De snart er rask igen og i fuld Vigueur. Hvorledes har De dog faaet den gigt? Jeg var i Norge i 14 Dage i min ferie – En tur som det forenede arrangerede og vi var i Trondhjem til Kroningen.

God Bedring og venlig hilsen
Deres hengivne
Axel Willumsen.

Hr. H. Fasting
C/o Dee Sibiriche Kompagni
Omsk
Sibirien

Kroningen som der henvises til var Kroningen af Kong Haakon og Dronning Maud, Den 22. juni 1906 Kong Haakon og Dronning Maud kronet i Nidaros Domkirke i Trondheim. Det er den sidste kroning, der har fundet sted i Norge. Kilde: www.kongehuset.no/artikkel.

Brevkortet er som det fremgår frankeret med Afa-nr. 53, 10 øre rød, 1905-06 perforeret med perfinbillede D 68, D.S.K. tilhørende A/S Det Sibiriske Kompagni. København.

Frankeringen er afstemplet med annulleringsstempel brotype: København / III BRO IA-1, og afsendt den 16/7 1906 fra København med destination til Hr. Fasting C/o  Det Sibiriske Kompagni, OMSK, i Sibirien med ankomst dertil som det fremgår af det russiske ankomststempel den 12.7. 06. Bemærk i øvrigt datoen den 16.7.1906 i annullerings-stemplet København / III BRO IA-1. Ifølge bogen om Københavns Poststempler / SKILLING v/Jan Bendix side 244, øverst, billedet 2, er brugsperioden her registreret som værende den 26.4. 1900 Bx – 22.2. 1910 Bx.

Det store spørgsmål her er, om det er det samme annullerings-stempel på brevkortet – hvad forfatteren tror det er, – uden, at være alt for skråsikker, som vist i ovennævnte bog, så er brugsperioden for dette stempel forlænget med næsten 6 år.

Bemærk endvidere det russiske ankomst stempel: Som det fremgår af dette, – så må der være gået noget galt med indstillingen af datoen på stemplet derovre. Måske har en postfunktionær ikke været rigtig vågen den dag?